Bilder från Flygfesten Småland Airport 5 maj 2012

pilot
Per Cederqvist i sin Spitfire väntar på klartecken

Det var en kall och blåsig lördag som jag tog bilen ut till Flygfesten på Småland Airport för att se  flygplan som Spitfire och Hurricane på riktigt och inte bara i någon gammal film. Småland Airport har en årlig flyguppvisning med uppträde både för stora och små barn. I år flög Svetlana Kapanina, flerfaldig världsmästare i konstflyg och kollegan Jurgis Kairys under flygfesten. Andra plan som flög under dagen var bland annat Jas 39 Gripen, Draken, Lansen, Viggen, Mustang och framför allt Spitfire med piloten Per Cederqvist.

Jag tillbringade hela dagen på Småland Airport och fotade de plan jag han med och se. Planen stod uppställda några meter ifrån mig och när Per Cederqvist startade Spitfirens motor så lät det som musik i mina öron. Vad jag förstod så äger Biltema dessa bägge Vickers Supermarine Spitfire MK. XVI och North American P-51 D Mustang och har varit känsliga nog att inte fylla planen med reklam. Visar några bilder från dagen ute på Småland Airport.

Här nedan kan ni se några bilder från flygdagen i ett enkelt bildspel. Ingen bildredigering har utförts förutom viss beskärning och ljussättning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.